Transfer Baskı Yöntemleri ?

Transfer Baskı Yöntemleri ?

Tişörtler ve sweatshirtler bizim için günlük olarak kullandığımız ve en yaygın kıyafetlerdir. Tişörtlerinizi benzersiz tasarımlarla özelleştirmek, daha benzersiz ve göz alıcı görünmelerini sağlayabilir.

Neyse ki, tasarımlarınızı gömleklerinize aktarmanıza yardımcı olacak farklı transfer baskı yöntemleri var. Bununla birlikte, bu baskı yöntemleri hakkında fazla bilgi sahibi olmadan, kendinizi tişörtlerinizi özelleştirmek için hangisini kullanacağınız konusunda bir dönüm noktasında bulabilirsiniz.

Bu yazıda, hangisinin sizin özel baskı ihtiyaçlarınızı karşılayacağına karar vermenize yardımcı olmak için en popüler 6 baskı yöntemini ele alacağız.

Ayrıntılara girelim…

1. Serigrafi Baskı

Serigrafi, bilindik en eski baskı yöntemlerinden biridir. Çok öncelerde icat edilmiş olmasına rağmen, uzun süre dayanan pürüzsüz, canlı ve yumuşak tasarımlar oluşturmaya yardımcı olması nedeniyle hala en popüler yöntemlerden biridir. Gelişmiş teknolojiler nedeniyle on yıllar boyunca ilerlemiştir.

Bu yöntem, tek renkli tişörtlerin seri üretiminde size% 100 garanti veriyor. Serigrafi yöntemi ile baskılarda Metin yerleştirmesinde çok iyi sonuçlar elde edilebilir. Fakat grafik tasarımların baskısında çok etkili değildir.


Serigrafi yöntemini etkin bir şekilde kullanmak için, bir şablona ve naylon ağa (ekran görevi görür) ihtiyacınız vardır. Yöntemde, naylon ağ şablonu yerinde tutturur ve geçirimsiz bir malzeme, tasarlamayı planladığınız negatif alanı engeller.

En iyi sonuçları elde etmek için, bir kazıyıcı kullanarak mürekkebi ekranın her yerine eşit şekilde sürmeniz gerekir ve mürekkebin nüfuz edebildiği negatif alan tasarımınızın üretilmesine olanak tanır. Ardından, ekranı çıkarın ve istediğiniz sonuçları elde etmek için tasarımınızın kurumasını bekleyin.


2. Süblimasyon Baskı

Çok karmaşık tasarımlara sahip grafikler yazdırmak için mükemmeldir. Bu yöntem sadece polyester gibi hafif kumaşlarda kullanılabilir. Bu yöntemi asla pamuklu bir tişört üzerinde kullanmayın. Çünkü sonuç felakettir.


Süblimasyon baskı pahalı bir yöntemdir, ancak keskin ve yüksek kaliteli ürünler üretir.

Bu yöntemi kullanarak baskı yapabilmeniz için süblimasyon mürrekepe ihtiyacınız olacak. Transfer kağıdına alınan çıktılar Tamamen kuruduktan sonra, baskının transfer için basınç ve ısı kullanabilirsiniz.

Serigrafi baskı ile bu yöntem arasındaki en önemli fark, sadece üzerine baskı yapmak değil, kumaşı doğrudan boyamaktır. Sonuç olarak, tasarımın renkleri çok iyi ayırt ediliyor ama elinizin altında hissedemiyorsunuz.



3. Doğrudan Giysiye (DTG) Baskı Yöntemi

Tasarımların giysilere aktarılmasında oldukça popüler olan bir başka yöntem de doğrudan giysiye (DTG). Adından da anlaşılacağı gibi, tasarımlarınızı doğrudan kumaşa basmayı içerir.

Bu yöntemi etkili bir şekilde kullanmak için özel bir tekstil yazıcıya ve özel içerikli tekstil mürekkeplere ihtiyacınız var.



Kendi zevkinize ve tercihinize göre kendi tasarımınızı yaratır, programlı tasarımlarınızı kumaşa göre ayarlayan yazıcınıza beslersiniz.

Bu teknoloji ve harika güzel sanatlar çağında DTG, genç neslin zevkine uygun karmaşık tasarımlar üretmek için harika bir seçenek olabilir.

Bu yöntemle giderseniz, ucuz kaliteli bir yazıcı kullanırsanız, düşük tasarım çözünürlüğü elde edebileceğiniz için yüksek kaliteli bir baskı makinesi almanızı öneririz.


4. DTF Baskı

Başlangıç ​​üretimi için ekonomik ve zaman kazandıran bir yöntem mi arıyorsunuz?

Cevabınız evet ise, DTF baskı sizin için mükemmel bir tekniktir.







DTF sistemi, beyaz mürekkep esasına dayanarak çalışmaktadır. DTF yazıcılar ile  Tüm tasarımlarınızı ve hatta dijital ortamda görebileceğiniz her görüntüyü, en ince ayrıntısına kadar kumaş türü ve kumaş rengi ayırt etmeksizin baskı imkanı sunar. Tabii diğer transfer yöntemlerinde olduğu gibi transferi sağlayabilmek için ısı ve  basınç ihtiyacınız bulunmakta. Fakat ısı sağlayıcı olarak Ütü bile yeteli bu yöntem için.

Özel bir pet filim üzerine. Özel olarak hazırlanmış pigment mürekkep kullanarak Tasarımınızı pet filime yazdırmanız ve ardından gömleğinize aktarmak için bir ısı pres makinesi veya ev tipi ütü kullanmanız yeterlidir..

Görüntüyü aktarmayı tamamladığınızda, transfer kağıdını çıkarın.

Bu baskı yöntemini yeni başlayanlar, veya işine hız ve kalite katmak isteyenler için öneriyoruz, çünkü bir tasarımı bir kıyafete aktarmanız için çok basit adımlar içeriyor. Dahası, tasarımları giysiler dışında çok çeşitli yüzeylere aktarmanıza izin vermektedir.

Bu yöntem ile transfer baskı yapabilmek için bir kesici plotter ihtiyacınız yok . Makas veya bir bisturi işinizi görecektir.


5. Isı Transferi Vinil

Isı transferi vinili özel bir yumuşak kumaş çeşidi sayılabilir. Bu yöntemde ‘de bir ısı presi kullanarak tasarımlarınızı kumaşa  transfer edebilirsiniz. Isı vinili biraz zahmetli ve tecrübe isteyen bir transfer yöntemdir. Sorunsuz tasarımların kesebilmek ve transfer yapabilmek için bir ploterr makinesine ihtiyacınız var.




Basit bir deyişle, esasen bir görüntüyü alıp farklı bir yüzeye aktarıyorsunuz fakat biraz zahmetli ve tecrübe isteyen bir yöntemdir.



Sonuç:

T-shirt baskısının sabit bir maliyeti yoktur. Basılacak tişört sayısı, tişörtlerin rengi, tasarımınızdaki renk sayısı, tasarım yerleşimi ve hatta üzerine basılacak giysinin türü gibi faktörlere bağlı olarak değişecektir maliyet.

Birçok kumaş çeşidi bulunması ve yukarıda belirtiğimiz transfer yöntemleri ile her çeşit kumaşa tek bir sistem ile transfer yapılamayacak olması DTF yönetimini açık ara lider konumuna taşımaktadır.

Kumaş rengi ,kumaş cinsi hatta materyal ayırt etmeksizin DTF sistem yazıcılar ile transfer baskı yapmak mümkün.

Mevcut da bilindik tüm T-shirt baskı yöntemlerindeki ezberleri unutturan bir sistemdir.

Tek sistem ,Tek kağıt.

DTF yazıcı ile transfer; Sektörde iş yapan herkesin işine hız ve kalite katmanın yanı sıra kolay kullanımı sayesinde personel giderleri ve ekipman ihtiyacı açısından da işletmelere büyük avantaj sağlamaktadır.







joyfulcoupon.com